GEODI ile Arşiviniz akıllansın...
Tarama hizmetini aldınız, belirlediğiniz alanlar üzerinden index bilgileri de girildi ama halen aradığınızı bulamıyor musunuz? Veya işi kendiniz
yapıyorsunuz veya taramayı yaptırdınız ama sonuçlardan memnun olmadığınız için süreç durdu. Yalnız olmadığınız gibi, çözümsüz de değilsiniz.
GEODI ile işler biraz farklı yürüyor. GEODI yaptığı diğer pek iş yanında arşiv için ideal bir araç. Tarama sonrası işler tamamen otomatik. OCR yapma, Index alanı girme, sınıflama gibi işler yok. Taranmış evrak girer, her türlü şekilde arayabileceğiniz sonuç çıkar.
Tarihler
Index alanı tanımlama gibi bir kavram yok. GEODI sınırsız index alanı sunabiliyor. Mesela, Dokümanlar içindeki Tarih bilgilerini bir Index olarak girmek isteseniz hangi tarihi gireceksiniz? Evrakın geliş tarihi, gönderildiği tarih veya içerikte geçen tarihlerin hangisi kullanılacak?
GEODI bu meseleyi içeriklerdeki tüm tarih bilgilerini çıkararak çözüyor. Hangi tarihin ne olduğunu da kendisi buluyor. Böylece operatörlerin ancak her şeyi satır satır okuyarak girebileceği bir bilgiyi tamamen otomatik olarak yapıyor.
GEODI bir günde milyonlarca sayfayı işleyebilir. Bu hıza kaç operatör ile erişebilirsiniz?
Parsel Numaraları
Index alanı için bir örnek daha verelim. Belediyelerde ve kadastro ile ilgili içeriklerde parsel numaraları olur ve parsel numaraları çok çeşitli şekillerde yazılmış olabilir. Bu bilgileri çıkarmak için operatörlerinizi iyi eğitmeniz gerekir. Maalesef genelde eğitim için zaman yoktur ve işler bildik şekilde ilerler.
GEODI parsel numaralarını da çıkarabiliyor. Bütün yazım biçimlerini biliyor. Ada numarası bir yerde, parsel numaraları bir yerde olsa bile buluyor. Veya “123 ada 1,4 ve 8 parseller” ifadesini de buluyor.
Index alanı kullanan bir sistemle çalışıyor olsaydınız kaç farklı numara için yer ayıracaktınız? 1,5 veya 10 alan? Ya içinde yüzlerce, belki binlerce parsel geçen dağıtım cetveli gelirse? İşte GEODI için bunların hiç birisi mesele değil. Taranmış ya da zaten dijital halde olan verileri veriyorsunuz gerisini GEODI hallediyor.
Harita
Harita destekli bir arşiv yazılımı hayal etmiş olabilirsiniz belki. Hayalleriniz GEODI ile gerçek olmuş olabilir. Zira GEODI içeriklerden çıkardığı parselleri Harita’ya da çiziyor. Arşiv ve Coğrafi Bilgi Sisteminiz iç içe. Harita işi sadece parseller için değil, cadde, sokak, park, mahalle veya diğer coğrafi bilgiler için de geçerli.
Bilgilendirme
Arşiv'e bir parsel ile ilgili dava dosyası geldi. Bundan ne zaman haberdar olursunuz? eBYS gibi yazılımlar bu işler için var gibi görünüyor ama yönlendirme ve diğer konular manuel olduğu için sürdürmesi zor.
GEODI izlemeyi de sizin için yapıyor. "İçinde parsel numarası geçen doküman geldiği zaman bana bildir" veya "UYAP'dan bir doküman geldiği zaman haberim olsun" gibi istekleri karşılayabiliyor. Arşivde kaybolmayın, GEODI kullanın.